Over ons

Ons concept

Fijne en moderne Franse keuken.

Ons verhaal

Nicolas Scheidt creëerde La Buvette, le café des Spores en Hopla Geiss, na in Parijs het Office te hebben opgericht.


Onze andere etablissementen:

Le Café des Spores : www.cafedesspores.be

Alimentation (traiteur in Elsene): www.alimentationbxl.be

Bakkerij Hopla Geiss: www.hoplageiss.be


Ons 100% natuurlijk zuurdesembrood, gecertificeerd biologisch, wordt gebakken in onze bakkerij, Bakkerij Hopla Geiss, direct naast ons restaurant.

 • Nicolas Scheidt

  Nicolas Scheidt

  Hoofd
  Nicolas Scheidt, sinds tien jaar woonachtig in Brussel, komt oorspronkelijk uit de Noordelijke Elzas. Nadat hij in Londen startte als kok, richtte hij in Parijs het restaurant l'Office op. Daarna nam hij het Café des Spores over en opende hij het restaurant La Buvette, er recht tegenover. Daarna volgden de oprichting van de ambachtelijke bakkerij Hopla Geiss, nog steeds in Sint-Gillis, en de traiteur Alimentation, in de wijk Chatelain.
 • Diamantis Kalogerinis

  Diamantis Kalogerinis

  Uitvoerend Hoofd
  Diamantis komt oorspronkelijk uit Zuid-Griekenland. Hij begon zijn carrière 14 jaar geleden, voornamelijk in Athene, waar hij verschillende keukenstijlen probeerde: van Italiaans, dan Scandinavisch, Peruaans, Mexicaans, tot zijn laatste stop net voor La Buvette, in een restaurant met twee Michelinsterren. Hij is een gepassioneerde, nieuwsgierige en creatieve chef-kok die ernaar streeft smakelijke en seizoensgebonden gerechten te creëren.